Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.Viena vie?

Vuonna 2019 oli tiedossa useita Karjalan matkoja. Suosituin niistä oli Vienan kierros 26.6.2019

Lue lisää

Neljää matkaa Moldovaan!

Vuoden 2018 suosituin kohde oli Georgia. 

Klikkaa tästä

Myyttien Karjala on historiaa, luontoa ja nykypäivää

Karjalan Tasavalta
 ja sen historia ovat niin lähellä Suomea, ettemme ehkä täysin ymmärrä sen arvoa matkailumaana.Euroopasta saa hakea toista yhtä kiehtovaa kohdetta luontokohteena ja vanhana kulttuurimaana. Halpakin se on.Niikon matkojen perustaja menetti sydämensä Vienan Karjalalle 1990-luvun alussa.
    Sittemmin arvoonsa ovat nousseet myös Euroopan suurimmat järvet Laatokka ja Ääninen aarteineen, Vienan meren Solovetskin saaristo ja mm. Petroskoi.
Harva tietää, että yhdet maailman hienoimmista kalliopiirroksista sijaitsevat Karjalassa luonnonkauniilla paikoilla. Niikon matkat vie sinnekin. Vanhojen karjalaiskylien lumous ei haihdu, eikä maitovalaiden ääntelyä voi unohtaa.

Uskallamme väittää omaavamme parhaan tietämyksen Vienan Karjalasta, mutta uskomme sinun viihtyvän myös Valamon saaristossa ja Petroskoin rantabulevardilla kanssamme. Ja uskallamme luvata, että näet maitovalaan Solovetsk Suuri -matkalla. Olemme sentään viisi päivää Solovetskin saaristossa, joka on paljon muutakin kuin keskusluostari.  Jos haluat kokea elämäsi luontoretken I.K.Inhan hengessä, lähde Paanajärven kansallispuistoon. Kivakkakoski ja Kivakkatunturi saavat sinut haukkomaan henkeä, ja ymmärrät Into Konrad Inhan intoutumisen kirjassa Suomen maisemia. Maisema on säilynyt ennallaan.  Myös karjalaiskylissä meillä on mahdollisuus luontoretkiin, mutta niiden suurin viehätys ovat karjalainen kansa, sen perinteet, musiikki ja kuuluisa vieranvaaraisuus ja aito luomuruoka. Lähde nyt kanssamme Karjalaan kulttuurin ja karelianismin juurille! Ehkä löydät matkalta myös oman suomalaisuutesi, jos annat sille entistä enemmän arvoa.

Karjalan Tasavallan pinta-ala on noin puolet Suomen pinta-alasta eli 180.500 neliökilometriä. Järviä maassa on noin 60.000 ja jokia 27.000. Asukkaita Karjalassa on noin 630.000, joista Petroskoissa asuu runsas 260.000. Tasavalta kuuluu Venäjän federaatioon, ja se viettää pian satavuotisjuhliaan. Lisätietoja karjalan Tasavallasta löytyy vaikkapa Wikipediasta Venäjälle tarvitaan viisumi, jonka Niikon matkat hoitaa puolestasi. Alla suunnnitellut matkat Karjalaan vuonna 2016.  Ohjelmat tarkentuvat talven aikana, mutta matkoille kannattaa varata paikka ajoissa. Teemme matkoja myös tilauksesta ryhmille. Käytössämme on minibusseja, tila-autoja ja tarvittaessa isoja linja-autoja.  Kirjoita meille ideoistasi.

Maailman RETROIMMAT Karjala-sivut avautuvat TÄSTÄ (Vuodesta 1998 VKY)


KATSO MATKAKOHTEEMME KARJALASSA VUONNA 2021 alkaen TÄSTÄ